Victoria obținută de Jean-Julien Rojer și Horia Tecău împotriva lui Ivan Dodig și Marcelo Melo a adus echipei româno-olandeze calificarea în semifinalele de la Londra. La simplu, Rafael Nadal a reușit să câștige Grupa Ilie Năstase și va juca în semifinale cu jucătorul care va termina pe locul doi în Grupa Stan Smith, care va fi decis astăzi.

Jean-Julien și Horia, care i-au învins pe Dodig și Melo cu 6-4, 7-6, așteaptă rezultatele zilei de mâine pentru a vedea locul pe care termină în grupă. Singurul scenariu în care le poate scăpa prima poziție este acela în care sunt învinși de perechea Herbert/Mahut, iar Matkowski/ Zimonjic ies victorioși în fața lui Dodig/Melo.

Tot până mâine va trebui să așteptăm pentru a afla care va fi al doilea semifinalist la simplu din Grupa Ilie Năstase. Bătălia se dă între Andy Murray și Stan Wawrinka, ambii având câte o victorie și o înfrângere în grupă. Andy Murray, care mai are nevoie de un singur meci câștigat pentru a-și asigura locul doi mondial la sfârșit de an, a pierdut ieri cu 4-6, 1-6 la Rafael Nadal. „Evident, am pierdut la scor cu Rafa azi și e posibil să-l reîntâlnesc în câteva zile, iar deznodământul să fie diferit”, a declarat Andy.

Rafa, aflat deja în poziția de câștigător al Grupei Ilie Năstase, grație rezultatelor obținute până acum, combinate cu victoria lui Wawrinka în fața lui Ferrer, s-a declarat mulțumit de nivelul de joc pe care l-a arătat în fața lui Murray: „Îmi doresc să lucrez în aceeași manieră pentru a continua să confirm că merg exact în direcția cea bună”, a spus Nadal. Direcția bună în care se îndreaptă spaniolul a fost confirmată, de altfel, și de declarațiile lui Andy: „Este clar că joacă un tenis mai bun decât acum câteva luni”, a spus acesta. „A fost capabil să dicteze cele mai multe dintre puncte și a lovit în minge mai tare decât la începutul meciului. Eu am început să lovesc mai scurt. Evident, atunci când joacă din interiorul terenului, este extrem, extrem de bun”.

Din perspectiva scorului întâlnirilor directe, Murray intră în întâlnirea de vineri cu Wawrinka din postura de favorit. Are opt victorii, față de șase ale elvețianului. Cei doi nu s-au mai întâlnit însă de peste doi ani, din sferturi la US Open, meci câștigat atunci de elvețian.

David Ferrer, care a pierdut ieri în fața lui Stan cu scorul de 5-7, 2-6, a acumulat deja două înfrângeri și nu mai păstrează nici o șansă la calificarea în semifinale. Mâine va juca împotriva lui Nadal, încercând să evite o ieșire de la Londra cu trei meciuri pierdute.

Astăzi, vom afla cine mai iese din Grupa Stan Smith, în afara de Roger Federer, calificat încă de marți în semifinale. De asemenea, vom vedea care echipă de dublu va ocupa locul doi în Grupa Ashe/Smith, deja câștigată de Bopanna/Mergea.

Programul zilei este: Bolelli/Fognini va. Bopanna/Mergea, meci urmat de Federer vs. Nishikori (în sesiunea de după-amiază) și Bryan/Bryan vs. Murray/Peers, meci urmat de Djokovic vs. Berdych (în sesiunea de seară).

Foto: Getty Images

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.