Echipa de dublu Rohan Bopanna/Florin Mergea a trecut în două seturi, 6-3, 7-6, de Jamie Murray/John Peers, asigurându-și astfel calificarea în semifinalele de la Londra, indiferent de rezultatele ultimelor meciuri din grupă, care vor fi disputate joi.

Bopanna și Mergea au condus cu 3-0 în setul unu, pe care l-au închis până la urmă fără emoții după 30 de minute de joc. În setul doi, Jamie Murray și John Peers, care au părut să își revină după torpoarea care i-a marcat în setul de debut, au mers cap la cap cu Rohan și Florin până la 3-3, când echipa indiano-română a reușit un break. Sfârșitul se prefigura aproape, însă, servind pentru 5-3, Bopanna și Mergea au permis echipei adverse să revină de la 15-40 și să câștige break-ul înapoi. În tiebreak-ul care a decis soarta celui de al doilea set, Murray și Peers au condus cu 4-2, dar Rohan și Florin au revenit, câștigând cinci din următoarele șase puncte.

Victoria, cea de a doua în grupă și a treizeci și una din acest sezon, îi transformă pe Rohan Bopanna și Florin Mergea în cea mai impresionantă poveste de succes a actualei ediții a turneului de la Londra:


Sesiunea de după-amiază a celei de a treia zi a adus și victoria lui Kei Nishikori în fața lui Tomas Berdych cu scorul de 7-6, 3-6, 6-3. Momentul cheie al partidei a venit în decisiv, la scorul de 4-3 pentru Nishikori, când acesta a beneficiat de un game extrem de slab făcut de Berdych pentru a se desprinde la 5-3. Kei a închis meciul fără probleme în game-ul următor, capitalizând șansele oferite de o serie de servicii bune.

Cehul, care a ajuns în 2011 în semifinale (unde a pierdut la Tsonga), rămâne fără nici o victorie anul acesta la Londra, în timp ce japonezul, care a fost învins duminică de Novak Djokovic în două seturi, păstrează încă o șansă la calificarea în semifinale în cazul în care îl va învinge joi pe Roger Federer. Pentru a evita un exit cu zero victorii de la World Tour Finals, Berdych are nevoie de o victorie în ultimul meci din grupe, împotriva lui Djokovic, care îl conduce cu un zdrobitor 20-2 în întâlnirile directe.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.