Roger Federer a câştigat al şaselea său titlu la Cincinnati şi al optzecilea din carieră, după ce a reuşit o victorie în trei seturi 6-3 1-6 6-2 împotriva lui David Ferrer. A fost prima finală de Masters din istorie în care ambii jucători au avut peste 30 de ani.

De doi ani, Federer nu mai câştigase un turneu Masters, pierzând patru finale la rând la acest nivel, dintre care trei în acest an: una la Toronto, săptămâna trecută, pierdută la Tsonga, una la Monte-Carlo, pierdută la Wawrinka, şi una la Indian Wells, pierdută la Djokovic.

Elveţianul, care a mai câştigat la Cincinnati în 2005, 2007, 2009, 2010, 2012 a ajuns astfel la 22 de victorii în turneele Masters, singurul jucător care are mai multe titluri decât el la acest nivel fiind Rafael Nadal, cu 27.
Federer a declarat că acum jocul lui este acolo unde îşi doreşte să fie şi că rezultatele celor două săptămâni pe hard îi permit să abordeze US Open cu multă încredere. După victoria de la Cincinnati, el se menţine pe locul trei în ierarhia ATP, cu 7490 de puncte, la 3180 de puncte de Rafael Nadal. La US Open, Federer a pierdut anul trecut a pierdut în optimi, deci are de apărat doar 180 de puncte, în timp ce Nadal, în calitate de deţinător al titlului, 2000. Ceea ce înseamnă că, dacă Nadal nu vine la New York, iar Federer câştigă turneul, elveţianul va urca pe locul 2 mondial.

***

Serena Williams a câştigat primul ei titlu la Cincinnati, reuşind o victorie în două seturi, 6-4 6-1, împotriva Anei Ivanovic. A fost al patrulea meci jucat de cele două în 2014, unul câştigat de Ivanovic la începutul anului, când sârboaica reuşea să o elimine pe Serena de la Australian Open, celelalte două – disputate la Roma şi Stanford – revenind Serenei.

Serena a ajuns la cinci titluri câştigate anul acesta şi 62 în întreaga sa carieră. În acest moment, americanca, numărul unu în ierarhia mondială, are 9430 de puncte, aflându-se la o distanţă de 2680 de puncte de Simona Halep. La US Open, Serena, în calitate de deţinătoare a titlului, are de apărat 2000 de puncte, în timp ce Simona are de apărat 280 de puncte obţinute prin calificarea în optimi la New York. În Cursa pentru Singapore, Serena a urcat pe locul trei, la 128 de puncte în spatele Simonei Halep şi 404 în spatele Mariei Sharapova.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.