Simona – numărul doi mondial
Cea mai mare şi frumoasă ştire a săptămânii, în ceea ce ne priveşte, este că Simona Halep va deveni numărul doi mondial de luni, 11 august. Urcarea, care oricum părea inevitabilă în condiţiile în care Simona îşi păstrează forma arătată până acum în acest an, vine în contextul în care Na Li s-a retras de la toate cele trei turnee importante de pe continentul nord-american: Montreal, Cincinnati şi US Open. Punctele pe care chinezoaica le avea de apărat la Montreal îi vor fi scăzute pe 11 august, iar Simona va ajunge astfel, pe locul doi în ierarhia WTA.

Retragerea lui Na Li şi incertitudinile referitoare la forma Serenei Williams îi creează Simonei un context extrem de favorabil atât pentru abordarea US Open din poziţia de favorită numărul doi, cât şi pentru încheierea anului din fotoliul de lideră WTA. Se mai adaugă la contextul favorabil şi faptul că Serena, care a avut un sfârşit de an fulminant în 2013, are de apărat nu mai puţin de 6020 de puncte până la finele anului. Prin comparaţie, Simona are de apărat 1950 de puncte. Următoarea clasată, Petra Kvitova are de apărat 2830 de puncte, dar probabil că ameninţarea cea mai mare vine tot de la Maria Sharapova. Anul trecut, post-Wimbledon, rusoaica nu a jucat decât la Cincinnati, unde a şi pierdut în primul tur, drept pentru care are de apărat în restul acestui sezon 1 punct. La ora actuală, între Simona şi Maria este o distanţă de 1904 puncte.

Ana Ivanovic înapoi în Top 10

Ieri a fost ziua Azarenkăi şi s-au întâmplat două lucruri. Vika a pierdut, din nou, la Venus Williams, cu 4-6 6-7 (1). Iar Ana Ivanovic a trecut de Carol Zhao în 54 de minute, cu scorul de 6-1 6-1, premiul fiind o întâlnire în sferturi cu cealaltă Williams. Combinate, cele două evenimente au dus la următoarea schimbare în ierarhia WTA: Ana se reîntoarce în Top 10 pentru prima dată din 2009, Vika iese din Top 10 pentru prima dată din 2010.

În turneele masculine continuă să se plece capetele favoriţilor

De la Kitzbühel, au plecat Kohlschreiber şi Rosol, adică favoriţii numărul unu şi trei, cât şi Nieminen, cap de serie 7.

Tinerii lupi canadieni, Raonic şi Pospisil îi dau înainte cu victoriile la Washington. Raonic l-a învins pe războinicul suprem, Hewitt, iar Pospisil a dat lovitura, eliminându-l în două seturi pe favoritul numărul unu, Berdych.

Nu se lasă mai prejos nici contigentul american. Steve Johnson pare că se specializează în demolat uriaşi. El a eliminat încă un cap de serie, pe Karlovic, după ce, cu o zi înainte îl învinsese pe Isner. După ce s-a descurcat în faţa lui Benneteau (favorit 17), Donald Young a trecut şi de Denis Istomic (favorit 15).

Leave a Reply

Your email address will not be published.