După ce Irina-Camelia Begu a învins-o pe Katerina Siniakova cu 7-5, 6-4, Simona Halep se califică în turul trei la Australian Open cu o victorie în două seturi, 6-2, 6-2, împotriva speranţei locale, Jarmila Gajdosova.

f_210115_halep_31 (1)Următoarea adversară a Simonei Halep este Bethanie Mattek-Sands. O apariţie mereu originală în circuitul WTA, Mattek-Sands este numărul 258 mondial şi s-a întâlnit cu Simona de două ori, ambele meciuri întâmplându-se în 2010, în calificări. La Roland Garros a câştigat Simona, la New Haven Bethanie.

Simona, care a avut de aşteptat până noaptea târziu pentru a-şi începe meciul, până la terminarea partidei epice dintre Rafael Nadal şi Tim Smyczek, n-a arătat nici o urmă de trac în partida cu Gajdosova, care se anunţa a fi o adversară periculoasă.

Australianca de 27 de ani, numărul 62 mondial, care a reuşit în 2015 să câştige, pentru prima dată în zece ani, o partidă pe tabloul principal la Australian Open, nu avea nimic de pierdut şi, mai mult, declarase că nu îi este frică de Simona, pe care nu o întâlnise niciodată şi despre care nu îşi amintea nici măcar să se fi antrenat împreună. „Nu am nici o idee. Am văzut-o jucând la televizor şi la alte turnee, dar sunt sigură că antrenorul meu va avea ceva idei despre asta”, a declarat Gajdosova înainte de meciul cu Halep.

Jarmila avusese un început bun de an, învingându-le pe Petkovic şi Cibulkova la Sydney, înainte de a fi învinsă, cu greu, în trei seturi, de Petra Kvitova în sferturile de finală. Din acest motiv, australianca era super-încrezătoare în şansele ei: „Va fi un meci foarte deschis,” spunea ea. „Evident, ea joacă bine. E numărul trei mondial. Cum am spus, parcă am jucat cu toate jucătoarele de top zece în ultimele trei săptămâni, aşa că e doar o altă persoană de cealaltă parte a fileului. Am de gând să joc aşa cum am jucat astăzi, aşa cum am jucat în ultima săptămână, o să lupt şi o să dau ce am eu mai bun. O să vedem cine va ieşi învingătoare”.

Toate intenţiile belicoase ale Jarmilei s-au lovit ca de un zid de Simona Halep. Aceasta a reuşit break-ul din primul game al meciului şi de atunci încolo nu a slăbit pedala de acceleraţie. A ţinut-o pe Gajdosova în mişcare, făcând-o să obosească vânând mingi viclene, care se lipeau de linii, şi împiedicând-o astfel să ia controlul asupra meciului.

După un prim set pe care l-a dominat copios, Simona s-a instalat confortabil şi la conducerea celui de-al doilea, ajungând să conducă cu 5-2 după mai puţin de o oră. Servind pentru meci, Simona nu a pierdut prea mult timp, procurându-şi un punct de meci cu un as executat la 30 egal. Tuşa finală, care a desăvârşit acest meci-bliţ, a fost un rever în cross prin care Simona şi-a asigurat calificarea în turul trei.

About The Author

Dana Maria este consultant în management şi editorul site-ului livingtennis.ro. Primele rachete de tenis le-a primit la patru ani. Le păstrează şi acum. O puteţi urmări pe Twitter la @DanaDogariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.