Simona Halep a învins-o, la Topshelf Open, cu scorul de 7-5 6-2 pe adversara sa din primul tur, Olga Govortsova, într-o zi plină de upset-uri pe tablourile feminine, atât în Olanda, cât și în Marea Britanie.

Govortsova a început meciul foarte bine, construindu-și game-urile în jurul primului serviciu și rezistând cu înverșunare în schimburile din spatele terenului. Prima breșă în jocul belarusei a apărut la 5-5, când două retururi mușcătoare ale Simonei i-au adus acesteia două puncte de break, primul dintre ele convertit. În setul doi a apărut Simona-care-nu-greșește, în timp ce Olga-care-nu-se-clintește din setul unu a dispărut de tot. Rezultatul? Un set doi pus cu ușurință în buzunar de către Simona și un meci care s-a terminat rapid, fără emoții.

Este o victorie bună pentru Simona, care pare, în joc, și în declarații, să fi reînnodat firul pe iarbă exact de acolo de unde rămăsese cu el pe zgură: un tenis precis, în viteză, executat cu chef de joc și cu bucuria de a fi pe teren.

Cu totul alta a fost povestea celei de-a doua favorite la turneul olandez. Pome, aka Domi, aka Cibulkova, a fost învinsă de Yaroslava Shvedova, în trei seturi. Semifinalista de la Roland Garros și favorita numărul trei, Eugenie Bouchard, a împărtășit aceeași soartă, pierzând tot în trei seturi la Vania King. Nici Andreei Petkovic nu i-a mers mai bine. Tot trei seturi, tot o înfrângere și pentru favorita numărul 5, în fața Rybarikovei.

Spanioloaicele, în schimb, s-au ferit bine de prăpădul ce s-a abătut printre favoritele de la s-Hertogenbosch: Carla Suarez-Navarro și Garbine Muguruza și-au câștigat meciurile în două seturi, fără prea multe bătăi de cap. Carla se află pe aceeași jumătate de tablou cu Simona și ar putea să îi fie adversară în semifinală. Mâine Simona joacă împotriva Annikăi Beck. Tot mâine, unul dintre sferturile la dublu masculin este românesc: Rojer/Tecău se vor bate pentru un loc în semifinală cu Draganja/Mergea.

Și pe insulă, la Eastbourne, s-a lăsat cu victime printre favorite. După ce Radwanska a fost trimisă cu o zi înainte la o întâlnire timpurie cu Mr Wimbledon, azi a venit rândul Jelenei Jankovic și Sarei Errani să părăsească Eastbourne-ul. Petra Kvitova, în schimb, a scăpat la mustață. Trei seturi, ultimul încheiat la tiebreak, i-au trebuit P3trei pentru a trece de compatrioata și buna prietenă Lucie Safarova. Întâlnirea celor două ar fi putut fi o bună candidată la drama zilei dacă nu i-ar fi luat fața partida dintre Victoria Azarenka și Camila Giorgi.

Încă de la tragerea la sorți a tabloului, meciul belorusei cu italianca promitea. Vika era la primul meci după accidentarea la piciorul stâng. Iar Camila, cu rochiile și cu tatăl ei, este un personaj. Unul care avea la activ, înainte de ziua de azi, câteva victorii la Top 10, printre care notabile anul acesta Sharapova la Indian Wells și Cibulkova la Roma.

Azarenka și chiuiturile ei și-au adjudecat primul set, 6-4, după ce Giorgi condusese cu 4-2. În setul doi, însă, Victoria s-a topit complet sub ploaia de lovituri câștigătoare care cădeau peste ea din partea cealaltă a terenului. Giorgi a avut la un moment dat 5-0 în setul doi și, în ciuda poticnelilor, a reușit să-l închidă cu 6-3. În cel de-al treilea set, la 5-3 pentru italiancă, vintage Vika a ieșit la rampă pentru a egala la 5-5. În game-ul următor, însă, așa de lung că am pierdut șirul egalităților, Azarenka și-a pierdut iar serviciul. În ovațiile stadionului și cu tatăl care aproape că zbura de euforie din scaun, Giorgi a închis meciul cu niște lovituri care au tăiat ca laserul orice speranță ar mai fi avut Vika.

Azarenka a declarat înainte de meciul de azi că așteptările ei referitoare la turneu sunt să nu plouă și să joace, așa că înfrângerea de astăzi, în fața unei jucătoare atât de flamboaiante ca Giorgi, mă gândesc că nu ar trebui să o neliniștească. Belorusa a avut momente de on, când i-am recunoscut stilul trademark, dar și momente de off, când nimic nu a mers cum trebuie. Vika este încă o jucătoare în reconstrucție, așa cum era de așteptat, și este de văzut cum și când va influența revenirea ei jocurile la vârful ierarhiei WTA.

Giorgi joacă mâine cu Johanna Konta, rezidentă din Eastbourne, care a scos-o din turneu pe tânăra speranță elvețiană Bencic.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.