Simona a evitat la Roland Garros jumătatea de tablou a Serenei Williams, ceea ce face posibilă o întâlnire între cele două doar în finală. Simona, care se află pe al treilea sfert de tablou, va juca în R1 împotriva Alisei Kleybanova. Alte favorite aflate în sfertul ei sunt Kvitova (5), Ana Ivanovic (11), Stephens (15), Safarova (23) şi Kuznetsova (27).

Simona şi Kleybanova s-au întâlnit de două ori, o dată la Australian Open în 2011 şi anul trecut, la Moscova. Ambele meciuri au fost câştigate de Halep. În optimi, este posibil ca ea să joace împotriva lui Stephens, în faţa căreia are un H2H negativ, 1-2, ambele meciuri câştigate de americancă venind însă în prima parte a anului trecut, înainte ca Simona să îşi găsească forma care a propulsat-o către vârful ierarhiei WTA. Anul acesta, Stephens a avut un sezon mai degrabă slab, ea venind la Roland Garros de la Nisa, unde a fost învinsă categoric în turul unu de Julia Goerges.

Simona

Într-un eventual sfert de finală cu Petra Kvitova, Simona intră cu liniştea unui H2H pozitiv, 2-0, şi cu amintirea revenirii spectaculoase pe care a reuşit-o în semifinala de la Madrid. Cu posibila ei adversară din semifinală, Na Li, Simona se află la egalitate la meciuri câştigate, 1-1. Na Li vine după două sferturi reuşite pe zgură, atât la Madrid, cât şi la Roma.

Numărul unui mondial, Serena Williams, s-ar putea întâlni cu sora ei, Venus în R3. Maria Sharapova, de departe marea ghinionistă a tragerii la sorţi de anul acesta, a nimerit în sfertul Serenei, putând să joace cu aceasta în sferturile de finală. Tot în această parte a tabloului se află şi Monica Niculescu, care începe campania RG14 împotriva Kaiei Kanepi, favorita numărul 25.

Agnieszka Radwanska, favorita numărul 3, aflată pe aceeaşi parte a tabloului cu Serenena, are, în teorie cel mai uşor parcurs până în semifinală. În sfertul ei de tablou se află Kerber, favorita numărul 8, care însă tocmai ce a fost învinsă de Pliskova la Nürnberg, şi Bouchard, favorita numărul 18, aflată şi ea deocamdată, tot la Nürnberg, unde joacă astăzi semifinale.

În fine, în ultimul sfert de tablou, cel al lui Li Na, le regăsim pe Sorana Cîrstea şi Alexandra Cadanţu, ambele începând turneul împotriva unor adversare venite din calificări. Jelena Jankovic, favorită 6, Sara Errani, favorită 10, şi Caroline Wozniacki, favorită 13, vin să completeze această porţiune a tabloului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.